Smile ♥

Bismillahhirahmanirahim and Assalamualaikum.   


Hai, saya baru balik dari pasar malam. Tadi dekat pasar malam ade orang bagi bunga free dekat ibu-ibu yang menyambut hari ibu :) Oh, Selamat Hari Ibu, Mama :') *Hugsss 


Masa dekat pasar malam, mak nak beli sayur. Aku geram betei tengok muka minah yang serve tu. Rase nak pang pang je muka dia. Tak nak senyum langsung. Puas aku menelek muka dia. Idok ler cantik mana. Yang nak sombong sangat tu kenapa dik? Oh tensi ek skrg minggu exam? Haha :) Aku pantang betul kalau orang yang tak reti nak senyum ni. lagi-2 bila nak serve orang. Orang dah datang kedai dia nak beli barang, serve la elok-2. Senyum sikit. Tak mintak pun ramah menyembang bagai, just SENYUM. Susah? Takpelaa, maybe dia ade problemo yang besar sampai takleh nak senyum dah kot. Takpe dik, akak faham. Akak makan garam dulu sebelum kau dik. Ewah ayat aku. Haha :)


Bukan dekat pasar malam je, dekat restoran fastfood pun kadang-2 will be happen. Right? Korang pernah? Aku pernah ! Tensi tension aku nengok muka depa. Bukan ke dorang ni ade polisi untuk serve customer? Ade latihan kan sebelum masuk kerja? Tahulah penat tapi orang yang nak membeli tu lagi penat tengok hampa dok monyok layan kami. Allah dah bagi keistimewaan dekat awak tu bila senyum nampak manis je. So senyum la :) 


Senyum kan sedekah? Senyum pun boleh buat kita hilang kejap masalah yang yang kita face up hari-2. Senyum pun boleh buat orang yang tengah marah, hilang marah. Banyak faedah SENYUM ni :) So chill babe *_* Haha aku menyampah ayat ni -.-' Okay, lepas ni kalau korang g mana-2 please senyum okay! Aku suka tengok orang senyum dekat aku lepas tu lambai tangan :* Bye Assalamualaikum .








Terima kasih sebab sudi bace entry menggarut and sudi singgah (:

No comments: